Belsőépítészet és lakberendezés a fürdőszobában

Szinte az összes korszak rendelkezik egyéni stílusjegyekkel, melyekkel megkülönböztethetjük őket. Ha már a bútorokról és divatirányzatokról beszélünk, szerteágazó kínálatokba ütközhetünk, bármerre járunk, szinte nem is létezik kivitelezhetetlen ötlet e tekintetben, legyen az bármilyen meredek terv. Természetesen a fürdőszobák vonatkozásában is így van ez, hiszen eltűntek már azok az idők, amikor csak a klasszikus kivitelezések voltak napirenden.

Elegendő szétnéznünk barátaink lakótereiben, többnyire a fehér falakat, fehér bútorokat és fehér vagy pasztell színű csempéket láthatjuk. Manapság is ugyanilyen közkedvelt ez a stílus, és több, mint valószínű, hogy népszerűségét meg is tartja sokáig, ugyanis egy teljes mértékben időtálló és egyszerű stílusirányzatról beszélünk, amivel tuti, hogy nem követünk el végzetes hibát. Na de mi fog történni abban az esetben, ha mi igenis valami igazán extrém látványt szeretnénk kialakítani a fürdőkben, ami minden, csak nem megszokott?

Ha Te is egy igazán merész stílusú fürdőszobáról álmodozol, olvasd csak át bejegyzésünket, garantáltan fel tudod használni legalább az egyik tuti tippünket az extrém külső eléréséért! Welcome to the jungle!

Szó, ami szó, a növények az egyik legjobb hangulatfokozó lakásdíszek. Csak beállítod őket cserepestől az adott lakrészbe, és máris kész a meghitt, makulátlan helyiség. Igaz, a fürdőszobába nem sokan szokták őket betelepíteni, pedig lélegzetelállító atmoszférát teremtenek pillanatok alatt. Legyen minél több, és minél óriásibb növény, máris olyan érzés lesz, mintha az őserdőbe toppannál be a fürdőszoba helyett. Ne felejtsd el, hogy bár mi is lakásdísznek hívtuk őket, de a növényekkel foglalkozni kell, legjobb választás egy igénytelenebb vagy egy pára,- illetve nedvességkedvelő fajta. Ha ilyen dzsungeles növények beszerzését preferálod, javasolt inkább semlegesebb vagy pasztellszínű csempét felrakatni, mert a növények éppen elég extrémitást fognak kölcsönözni a fürdőszobádnak.

Erős, merész színek

Nyilván mi sem fogjuk mellőzni azt a javaslatot, hogy bátran használj élénk színeket vagy egyenesen feketét, ugyanis az tény, hogy egy merész szín a legelső, amit a szobába toppanva észreveszünk. A sötétebb színárnyalatok és a kihívóbb színek bevésődnek mindenki emlékezetébe, és mivel egyedi esztétikai látványuk van, igazán modern külsőt eredményez a használatuk.

Tuti tipp:

Ha már letetted a voksod a kihívó szín mellett, keverd össze a stílusokat és tegyél mellé szolid, előkelő mintákat, mint pl. a mostanság nagyon divatos márványt, ami szinte egybeforr a fürdőszoba nevével.

Használj fémeket

A fémes tartozékokat és színeket nyugodtan alkalmazzuk a fürdőszobában is, nagyon divatosak az arany, ezüst, bronz vagy éppen réz árnyalatú fürdőszobai kellékek. Teljes szívvel ajánljuk a fém tükörkereteket, lámpabúrákat, fiókhúzókat, bármilyen más díszeket, berendezési tárgyakat, garantáltan elegáns hatást nyújtanak az esti fogmosáshoz. Főleg, ha közben egy extravagáns külsejű réz vagy ezüstkeretes tükörben nézhetjük magunkat!

Ami a formákat illeti, ott sem kell görcsösen ragaszkodnunk a kőbe vésett szabályokhoz, nem kell folytatnunk a hagyományokat, ugyanis e tekintetben is elég széles a paletta. Te már akár egy ovális, négyzetes, vagy bármi más extrém alakzat köré is felépítheted a fürdődet. Ezért hát a fürdőkádunk lehet kör alakú, vagy négyzetalakú is, állhat a helyiség középpontjában rézlábakon is. Ezeknek az ötleteknek a megvalósítása maradandó nyomot hagy látogatóid emlékezetében is.

Van még a tarsolyunkban ötlet az extrém stílus kedvelőinek, ugyanis itt az egyedi, rendkívül látványos 3D -s padló! Pláne olyan helyiségekben, ahova naponta többször is betérünk. Az a lényege a 3D -d padlónak, hogy teljesen élethű, háromdimenziós képeket raknak a padlóburkolatra. Kiválasztják a fotót, kinyomtatják a megfelelő méretre és akrilt, vagy valamilyen más tartósítóanyagot kennek rá, és már kész is. Ez olyannyira egyedi megoldás, hogy általában csak a legmerészebbek választják lakáselemnek, de ha esteleg te is szeretnél egy ilyet otthonodba, gondolj arra, hogy nem muszáj az egész padlón alkalmazni, bátran lehet egy-egy kisebb felületet is leburkoltatni vele.

Ugye, milyen sok jó ötletet olvashattál az extrém fürdőszobák kivitelezésének jegyében? Nincs más teendőd, mint felvértezni magad egy kis merészséggel, kreativitással, és máris szárnyalhat a képzeleted! Ha mégis megtorpannál, bátran hívj minket, nagyon szívesen segítünk!

Főoldal a Belsőépítészet és lakberendezés a fürdőszobában aloldalról